OBSERVATORI INTEL·LIGENT

UHPH i les potencials aplicacions al sector vitivinícola

Aquest esdeveniment ha vençut

En un sector tant exigent pel que fa a additius per al control microbiològic com és el vitivinícola, l’estudi de mètodes d’estabilització físics suposa una disrupció que permetrà millorar l’estabilitat dels vins a la vegada que els farà més atractius per a nous consumidors, sobretot pels que són més sensibles al sulfurós.

Una de les tecnologies recentment aprovades per la OIV, és el que es coneix com a UHPH (Sistema de Homogeneïtzació a Ultra Altres Pressions). Aquesta tecnologia permet fer un tractament físic de mostos a la sortida de premsa, durant la fermentació o un cop acabada que assegura una qualitat aromàtica a la vegada que estabilitza el producte final eliminant els microorganismes presents. Aquesta tecnologia a més, redueix la mida de les proteïnes presents estabilitzant el most o vi final enfront canvis de temperatura que puguin provocar la presència de partícules.

Per tal de conèixer aquesta tecnologia i veure com el sector vitivinícola se’n pot beneficiar, INNOVI organitza, juntament amb INCAVI i CIRTTA (UAB) un taller de treball per a conèixer exactament què és aquesta tecnologia i quines són les seves possibilitats. Els assistents tindran la possibilitat de resoldre els dubtes al respecte i identificar els reptes que permetin alinear futures propostes d’innovació pels socis d’INNOVI.

Programa

12:00h—Benvinguda i presentació

Eloi Montcada, Clúster Manager d’INNOVI

12:02— Què és i com funciona la tecnologia UHPH

Antonio Trujillo, UAB-CIRTTA

12:25— Aplicacions de l'UHPH en el sector vitivinícola

Anna Puig, INCAVI

12:45— Torn obert de paraules

13:00— Necessitats i potencialitats d'usos per part dels cellers

13:15— Definició de properes passes


Aquest esdeveniment ha vençut

Data i hora


Afegir al calendari 2021-05-0612:00 2021-05-0613:30 Europe/Madrid UHPH i les potencials aplicacions al sector vitivinícola Espanya

Etiquetes

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.

i+Porc | Proyecto facePIG

Modificar cookies