El sector en general i els cellers en particular son uns demandants cada cop més important d'energia, El canvi climàtic, amb temperatures cada vegada més elevades i el consegüent avançament de la collita, comporta la utilització d'energia pel refredament de mostos i processos de fermentació.
Amb l'objectiu d'aconseguir reduir el seu ús i d'ampliar el coneixemengt sobre les renovables, INNOVI i el CEEC han organitzat aquesta jornada amb ponents tan del sector vitivinícola com energètic.
Programa de la jornada:
10:00 - Benvinguda a càrrec de la Sra. Marta Morera, directora general de l'Institut Català d’Energia ICAEN
10:15 - Projecte agrivoltaïsme, plaques a sobre la vinya
Santi Martínez, CEO de KM0 Energy.
Enric Bartra, Investigador en viticultura i enologia a l'INCAVI
10:45 - Presentació projectes EFENERVI de reducció de consums i instal·lació potencial de renovables
Frederic Clarens, director de la unitat d'energia d'Eurecat
Vicenç Segalès, director de enginyeria a Codorniu
11:15 - Finançament i ajudes per a l’eficiència energètica i les energies renovables
Lluís Morer, cap d’Àrea d’eficiència energètica de l'Institut Català d’Energia ICAEN
11:30 a 12 - Presentació projecte Fotovoltaica a Raïmat
Joan Esteve, director del celler Raïmat
A continuació visita a les instal·lacions energia FV RAIMAT
12:45 - Els reptes energètics del sector
Victor Tirado, responsable d'innovació d'INNOVI
13:00 - Tallers paral·lels de reptes i solucions:
- Agrivolteisme
- Eficiència energètica en celler
- Energies renovables en celler, més enllà de la fotovoltaica
13:45 - Cloenda
Joan Esteve, director del celler Raïmat
Francesc Ribera, clúster manager del CEEC
Eloi Montcada, clúster manager d'INNOVI
Instal·lacions de Raïmat, Lleida
Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.
Comentaris