En els últims temps s'ha estat parlant i treballant molt per entendre com funciona el sòl, com el cep obté els nutrients o com millorar la biodiversitat del sòl.
La complexitat ve determinada per la quantitat de factors i cicles que hi tenen lloc. Quin és el paper de cada actor? Com afecten les pràctiques agronòmiques externes? I la climatologia?
Entre d'altres, en aquesta jornada es mirarà de donar resposta i posar llum al fascinant món de la vida al sòl.
Inscripcions mitjançant RuralCat.
10.00 h Benvinguda als assistents
10.30 h Introducció: la fertilitat biològica del sòl - Albert Domingo, Responsable d’Innovació Tecnològica dels Serveis Territorials del DACC a Tarragona.
11.00 h Biodiversitat edàfica com a motor de funcions del sòl - Xavier Domene Casadesús Professor a la UAB i investigador del CREAF.
11.30 h Aplicació de la viticultura regenerativa: sòls llaurats vs cobertes - Eva Bertran Casanellas Tècnica I+D de microbiologia de Torres
11.45 h Impacte de la utilització de cobertes vegetals sobre la microbiota del sòl. - Marc Viñas Investigador del Programa de Sostenibilitat en biosistemes de l'IRTA.
12.15 h Anàlisi del microbioma i metaboloma per a la optimització agrícola - Gorka Erice Director tècnic d'Atens.
12.45 h Fi de la jornada
Centre Àgora - Vilafranca del Penedès
Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.
Comentaris