Webinar Eficiència dels recursos en producció d'olives i ol'i d'oliva

ONLINE

Projecte germà del projecte coordinat per INNOVI WatEnerWine  

Webinar en anglès

El projecte OASIS us dona la benvinguda al webinar sobre "Eficiència dels Recursos", que reunirà ponents de gran prestigi i valor per compartir la seva experiència i coneixement. Convidem totes les PIME que treballin en la producció d’olives i oli d’oliva, així com en sectors transversals, institucions públiques i privades, i clústers a ampliar la seva xarxa de col·laboració!

SOBRE OASIS

El projecte Innovative Sustainable Cluster for Olive Value Chain (OASIS), finançat pel European Innovation Council and SME Executive Agency (EISMEA) dins del marc del Single Market Programme (SMP COSME), és implementat pel consorci sota la coordinació de la Borsa de Comerç d’Izmir (ICE) de Turquia. Les organitzacions sòcies són el Centre de Tecnologia Agrícola d’Izmir (ITTM) (Turquia), el Centro Tecnológico Nacional de la Conserva - CTNC i la Cámara de Comercio e Industria Italiana para España - CCIS (Espanya), i el CIHEAM Bari (Institut Mediterrani de Ciències Agràries, Bari) i Unioncamere Puglia (Unió de Cambres de Comerç de la Regió de Pulla) (Itàlia).

Els principals objectius del projecte són: formar les PIMEs que operen en el sector de la producció d’olives i oli d’oliva a la conca de l’Egeu en pràctiques sostenibles; promoure tecnologies que augmentin l’eficiència dels recursos, i desenvolupar estratègies per construir resiliència davant el canvi climàtic i factors externs. Amb un enfocament en la reducció de la pèrdua d’aliments i l’optimització de l’ús de recursos al llarg del procés de producció, aquest projecte pretén enfortir la cadena de subministrament alimentari, reduir els costos de producció i crear un mercat més competitiu tant per a empreses com per a consumidors.

Amb les activitats del projecte es preveu:
• Analitzar l’eficiència actual dels recursos de les empreses mitjançant una Avaluació de Sostenibilitat.
• Oferir formació i assessorament gratuïts per ajudar les PIMEs a millorar la seva eficiència productiva segons els resultats de l’avaluació inicial. Els continguts inclouran producció circular, eficiència dels recursos, transformació digital, transformació verda i tecnologies agrícoles intel·ligents.
• Identificar, promocionar i reconèixer les bones pràctiques de les PIME participants a escala europea.
• Realitzar activitats de "matchmaking" entre les PIMEs i institucions participants d’Itàlia, Espanya i Turquia.

El grup objectiu del projecte està format per 50 PIME de cada país, fins a un total de 150 PIMEs que operen en el sector de producció d’olives de taula i oli d’oliva. Les activitats previstes per a aquest grup inclouen: recerca de 10 bones pràctiques preexistents i la seva presentació com a full de ruta; organització de 25 formacions diferents per a les 150 PIMEs; definició de mesures per prevenir la pèrdua d’aliments i augmentar l’ús eficient dels recursos; foment de l’adopció de noves tecnologies, i creació d’un entorn de mercat més competitiu i resilient que redueixi els costos d’enviament i producció mitjançant noves estratègies en aquest àmbit.


Data i hora


Afegir al calendari 2025-04-2810:00 2025-04-2812:00 Europe/Madrid Webinar Eficiència dels recursos en producció d'olives i ol'i d'oliva ONLINE

Lloc

ONLINE

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.

i+Porc | Proyecto facePIG

Modificar cookies