Noves alternatives al sulfurós: cap a una vinificació més saludable

Cooperativa Unió, Reus

En aquesta sessió, posarem especial èmfasi en l’exploració d’alternatives a l’ús tradicional del sulfurós, un component habitualment utilitzat com a conservant en els processos d’elaboració del vi, però cada cop més qüestionat per les seves implicacions per a la salut i la sostenibilitat. La reducció o substitució del sulfurós no només respon a una demanda creixent dels consumidors que  busquen productes més naturals i saludables, sinó també a una inquietud per part dels elaboradors de vi, que volen innovar i adaptar-se a les noves exigències del mercat sense renunciar a la qualitat i l’estabilitat dels seus productes. Aquesta jornada serà una oportunitat per conèixer els avenços científics i tecnològics més recents, intercanviar coneixements i descobrir solucions aplicables al dia a dia dels cellers.

Programa


9.45 h Benvinguda de la jornada

10.00 h Tendències clau en vinificació saludable  - Gerard Pujol. Gestor de projectes a INNOVI

10.20 h Elaboració de vins més saludables mitjançant la reducció de l’ús del sulfurós i anàlisi de les seves alternatives enològiques- Miquel Puxeu. Responsable de laboratori enològic a VITEC

10.40 h L’ús de les altres pressions (UHPH) com a alternativa a l’ús de sulfurós - Anna Puig. Investigadora, responsable Àrea Biotecnologia a IRTA i INCAVI 

11.00 h Aplicació de la tecnologia UV-C en l’elaboració del vi: una alternativa no tèrmica - Artur X. Roig. Catedràtic d’universitat i investigador a UAB-CIRTTA

11.20 h Torn obert de preguntes

11.30 h Cloenda de la jornada


Data i hora


Afegir al calendari 2025-05-2609:30 2025-05-2612:30 Europe/Madrid Noves alternatives al sulfurós: cap a una vinificació més saludable Cooperativa Unió, Reus

Lloc

Cooperativa Unió, Reus

Recursos

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.

i+Porc | Proyecto facePIG

Modificar cookies