Cooperativa Unió, Reus
En aquesta sessió, posarem especial èmfasi en l’exploració d’alternatives a l’ús tradicional del sulfurós, un component habitualment utilitzat com a conservant en els processos d’elaboració del vi, però cada cop més qüestionat per les seves implicacions per a la salut i la sostenibilitat. La reducció o substitució del sulfurós no només respon a una demanda creixent dels consumidors que busquen productes més naturals i saludables, sinó també a una inquietud per part dels elaboradors de vi, que volen innovar i adaptar-se a les noves exigències del mercat sense renunciar a la qualitat i l’estabilitat dels seus productes. Aquesta jornada serà una oportunitat per conèixer els avenços científics i tecnològics més recents, intercanviar coneixements i descobrir solucions aplicables al dia a dia dels cellers.
Programa
9.45 h Benvinguda de la jornada
10.00 h Tendències clau en vinificació saludable - Gerard Pujol. Gestor de projectes a INNOVI
10.20 h Elaboració de vins més saludables mitjançant la reducció de l’ús del sulfurós i anàlisi de les seves alternatives enològiques- Miquel Puxeu. Responsable de laboratori enològic a VITEC
10.40 h L’ús de les altres pressions (UHPH) com a alternativa a l’ús de sulfurós - Anna Puig. Investigadora, responsable Àrea Biotecnologia a IRTA i INCAVI
11.00 h Aplicació de la tecnologia UV-C en l’elaboració del vi: una alternativa no tèrmica - Artur X. Roig. Catedràtic d’universitat i investigador a UAB-CIRTTA
11.20 h Torn obert de preguntes
11.30 h Cloenda de la jornada
Cooperativa Unió, Reus
Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.
Comentaris