Microorganismes i qualitat del vi: diagnòstic, control i prevenció

VITEC (Falset)

Jornada organitzada per VITEC 

Aquesta jornada pretén posar en valorla importància del control microbiològicdurant l’elaboració dels vins, mitjançantdues qüestions fonamentals. D’una bandaexplicant les aplicacions de totes lesanalítiques microbiològiques, i quinesserveixen en cada etapa del procésd’elaboració del vi. Per això, es parlaràdels diferents microorganismes del vi i deles diferències entre les tècniques. Tot aixòservirà per entendre la importància delcontrol microbiològic per la prevenció i lapresa de decisions.D’altra banda, es parlarà en un delsreptes microbiològics per excel·lència: lapresència del llevat Brettanomyces enel vi. S’explicaran els seus efectes sobrela qualitat del vi, les metodologies perla seva detecció i les estratègies mésefectives per al seu control, així com l’estatde desenvolupament de tecnologies noves.Una jornada imprescindible per aprofundiren la utilitat del control microbiològic,essencial per la prevenció i per tant perobtenir vins de màxima qualitat.

10:00 Presentació de la jornada

10:05 Anàlisis microbiològiques dels microorganismes vínics a càrrec de Mercè Sunyer, Responsable tècnica del laboratori de microbiologia de VITEC

10:45 Torn Obert de Preguntes

11:00 Estratègies de lluita integral contra l'efecte negatiu de Brettanomyces en l'elaboració de vins, a càrrec de Imma Andorrà, Responsable del laboratori de Microbiologia de VITEC

11:40 Anàlisi organolèptic de vins amb presència de microorganismes

12:00 Torns obert de preguntes

12:30 Cloenda de la jornada


Data i hora


Afegir al calendari 2025-05-2210:00 2025-05-2212:30 Europe/Madrid Microorganismes i qualitat del vi: diagnòstic, control i prevenció VITEC (Falset)

Lloc

VITEC (Falset)

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.

i+Porc | Proyecto facePIG

Modificar cookies