OBSERVATORI INTEL·LIGENT

Mètodes d'acidificació microbiològica en enologia

ONLINE i Falset (Híbrid)

Aquest esdeveniment ha vençut

Jornada organitzada per VITEC.


El raïm pot contenir una gran diversitat de microorganismes com fongs, llevats, bacteris làctics i acètics. Si ens centrem en els llevats, concretament els no-Saccharomyces, trobem l'espècie Lachancea thermotolerans. Aquest llevat té la capacitat de convertir els sucres (glucosa i fructosa) en àcid L-làctic, en comptes de produir etanol durant la fermentació alcohòlica. En aquesta jornada es tractarà aquest mètode d'acidificació microbiològica en enologia, que permet disminuir el pH i augmentar
l'acidesa total dels vins; així com una reducció lleu del seu grau alcohòlic. Aquesta capacitat és de gran interès per lluitar contra els efectes del canvi climàtic en l'elaboració de vins.

Programa
10.30 h Presentació de la jornada
10.35 h Mètodes d'acidificació microbiològica en enologia - Imma Andorrà. Doctora en Bioquímica i Biotecnologia enològica i Responsable del Laboratori Microbiològic de VITEC
11.30 h Cloenda de la jornada


A través de RuralCat: Inscripcions presencials https://ruralcat.gencat.cat/web/guest/transferencia/preinscripcio-jornada-tecnica?p_auth=J9YKmq8S&p_p_id=JornadesPATT_WAR_jornadesPATT100SNAPSHOT&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_pos=1&p_p_col_count=2&_JornadesPATT_WAR_jornadesPATT100SNAPSHOT_tipusJornadaClicat=1&_JornadesPATT_WAR_jornadesPATT100SNAPSHOT_idJornada=4044822&_JornadesPATT_WAR_jornadesPATT100SNAPSHOT_cmd=subscribeJornada


A través de RuralCat: Inscripcions en línia https://ruralcat.gencat.cat/web/guest/transferencia/preinscripcio-jornada-tecnica?p_auth=J9YKmq8S&p_p_id=JornadesPATT_WAR_jornadesPATT100SNAPSHOT&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_pos=1&p_p_col_count=2&_JornadesPATT_WAR_jornadesPATT100SNAPSHOT_tipusJornadaClicat=0&_JornadesPATT_WAR_jornadesPATT100SNAPSHOT_idJornada=4044822&_JornadesPATT_WAR_jornadesPATT100SNAPSHOT_cmd=subscribeJornada 


Aquest esdeveniment ha vençut

Data i hora


Afegir al calendari 2024-10-1010:30 2024-10-1011:30 Europe/Madrid Mètodes d'acidificació microbiològica en enologia ONLINE i Falset (Híbrid)

Lloc

ONLINE i Falset (Híbrid)


Qui ve?

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.

i+Porc | Proyecto facePIG

Modificar cookies