Public objectiu: Jornada està dirigida a professionals del sector vitivinícola, incloent productors, enòlegs, tècnics, empresaris i qualsevol altra persona interessada en la digitalització i l’ús de noves tecnologies com la intel·ligència artificial (IA) i l’Internet de les Coses (IoT). L’objectiu és proporcionar-los una visió pràctica i aplicada per millorar processos, optimitzar recursos i avançar cap a un futur més eficient i sostenible.
Les noves tecnologies permeten millorar processos i estalviar certes tasques de menys valor econòmic. Alhora, la traçabilitat s'erigeix com un dels elements de confiança de cara al futur. Amb tot això, volem transmetre quines opcions i usos hi ha amb algunes de les noves tecnologies disponibles i en desenvolupament.
Programa de la jornada
9.30 h Presentació de la jornada - Eloi Montcada. Clúster mànager d’INNOVI 9.40 h Visió general de l’IA i les seves potencialitats - Carles Gómara. Gerent del departament d’innovació i transformació digital d’ACCIÓ 10.00 h Contextualització de l’IA en el sector i casos pràctics a càrrec de Jordi Camós. Formador i divulgador en l’àmbit digital 10.45 h Aplicació de l’IA en la detecció en temps real de les característiques de la vinya per a l’optimització de l’ús de fitosanitaris a càrrec d’un representant de TALPTECH 11.05 h L’IA aplicada a la planificació de la producció a càrrec de Carlos Morata, Responsable de Informàtica Industrial de SICMA21 I docent a la UPC 11.25 h Beneficis en eficiència i sostenibilitat de l’IOT i l’IA aplicada a l’enologia de precisió en fermentació i criança a càrrec de Frederic Galtier, responsable d’ONAFIS a Espanya i Robin Le Corre, IoT Project Manager 11.45 h Aplicació d’intel·ligència artificial als tastos de vi, traduint sensacions a quaderns de tast digital i anàlisi dels vins a càrrec de Sylvain Thibaud, CEO de WineSpace i Frédéric Galtier, Ambaixador del Concours Mondial de Bruxelles 12.00 h Precs i preguntes 12.30 h Cloenda de la jornada |
Neàpolis - Rambla de l'Exposició, 59, 08800 Vilanova i la Geltrú, Barcelona
Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.
Comentaris