El projecte “Estratègies alternatives a l’ús de fungicides de síntesi per al control de Botrytis al cultiu de la vinya”, dins del marc de la convocatòria “Ajut a les activitats de demostració” del DACAAR, defineix diferents estratègies de tractaments per combatre la malaltia fúngica de la podridura grisa, coneguda també com a Botrytis cinerea.
Les estratègies plantejades es basen en l’aplicació de diferents agents de biocontrol i/o productes naturals, disponibles actualment en el mercat i aptes per a viticultura ecològica, i també de la tècnica de desfullat parcial com a pràctica cultural sobre la coberta vegetal. Pel que l’objectiu d’aquest projecte és demostrar l’efectivitat en camp d’aquestes estratègies.
S’ha dut a terme dos experiències en zones que es caracteritzen per una alta pressió de la malaltia. En aquesta jornada s’explicarà les principals causes que propicien l’aparició de la malaltia i els resultats preliminars obtinguts de les experiències.
Programa
10.00 h Benvinguda i presentació de la jornada.
Eloi Montcada, Clúster Manager d'INNOVI
10.05 h Introducció de la problemàtica de la malaltia, principals causes de la seva aparició i mètodes actuals per combatre-ho.
Sr. Lluis Coll, responsable tècnic de viticultura a Vallformosa i tècnic de l’Associació de defensa vegetal.
10.25 h Descripció de les estratègies alternatives als fungicides de síntesis i resultats de les experiències.
Sr. Josep Maria Torné, responsable de viticultura de VITEC.
- Resultats dels assaigs de botrytis al pla de manlleu
Sr. Lluis Coll, responsable tècnic de viticultura a Vallformosa i tècnic de l’Associació de defensa vegetal.
11.15h Torn obert de preguntes.
11.30h Cloenda de la jornada.
Centre Àgora, Vilafranca del Penedès
Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.
Comentaris